Hjärtebarnsfonden

Varje dag drabbas tre familjer av det dystra beskedet; ditt barn har hjärtfel. Medfödda hjärtfel är ett samlingsbegrepp för en mängd olika missbildningar i hjärtat och de stora kärlen runt om hjärtat. Hjärtat är ett av kroppens viktigaste organ och ungefär två tredjedelar av de barn som föds måste opereras för att överleva. Idag når cirka 90-95 % av alla barn som föds med hjärtfel vuxen ålder.

Ett medfött hjärtfel är ett osynligt handikapp som påverkar livet upp i vuxen ålder. Hjärtebarnsfonden stödjer olika insatser för att hjälpa barnen och deras familjer att ha ett bra liv med sitt hjärtfel.

Forskning är nödvändigt för att utveckla nya, effektivare metoder och följa upp de långsiktiga resultaten av befintliga behandlingar. Och det krävs både medicinsk och psykosocial forskning. Fonden stödjer såväl nya forskningsprojekt som pågående projekt vilka gagnar målgruppen. Vi initierar också angelägen forskning och har regelbunden kontakt med professionen.
Hjärtebarnsfonden har ett sk 90-konto som står under Svensk Insamlingskontroll som kontrollerar att pengarna går till rätt ändamål.
PlusGiro 90 05 87-7och Bankgiro 900-5877.

Denna text är tagen från hjärtebarnsfondens hemsida:
http://www.hjartebarnsfonden.org/index.php

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s