Bit ihop eller bryt ihop..

DSC_0182
Jag väljer nästan alltid att bita ihop. Inte för att jag är fröken duktig och skall klara allting, utan därför att det är så jobbigt att bryta ihop. Då måste man tänka och känna efter och det kan göra så ont.. Nä, jag kör på mottot tänk mindre, grubbla mindre så mår du bättre. Och för att tänka mindre så gäller det att hålla sig sysselsatt. Träning är bra och helande! Mindfulness är kanon när tankarna börjar krypa närmre. Tillslut så har jag kört mindfulness 10 gånger om dagen.. Det rensar huvudet från alla tankar..

När man jämt och ständigt biter ihop så får man träningsvärk i fel muskler. Käkpartiet är inget bra ställe att ha träningsvärk på. Det leder bara till huvudvärk. Jag har varit så flitig på att träna så jag har t.o.m tränat när jag sover. Vaknar med ömma käkar och nästintill migrän. Men när jag mjukat upp musklerna med frukost och stillat huvudvärken med panodil så är jag redo att bita ihop och ta tag i dagens sysslor. Det är inte bara käken som jag tränat utan även nacke och axlar. Dra upp axlarna till öronen och gå så hela dagarna. Perfekt träning, musklerna blir garanterat ömma! Efter att ha tränat så här under en längre tid så ger det resultat! Ryggen blir krum och hållningen snyggt ihopsjunken. När sedan yrsel, tinnitus, glömska och trötthet börjar smyga sig på så vet man att träningen varit effektiv.

För min del så gick jag till sjukgymnasten som tittade på mig och skakade på huvudet. ”Detta är inte kristallsjukan”, vilket jag hävdat. Nä, någonstans långt där inne visste jag faktiskt det. Jag beställde tid för samtal med barnpsykologen i barnhjärtteamet. När jag kom dit så frågade hon hur jag mådde. ”Jo, tack ganka bra faktiskt!” svarade jag och kände mig dum som överhuvudtaget beställt tid. Men när hon skrapade lite på ytan så förstod jag ganska snabbt att det var slut på tiden att vara stark. Dax att bryta ihop och tårarna forsade. Hon tyckte att jag skulle gå till läkaren och det gjorde jag. Jag satt i väntrummet och kände hur hjärtat bankade hårt och snabbt. Händerna var iskalla och jag kände mig så nervös. Vad skulle jag säga? Jag är ju frisk.. ingen feber, inget halsont, inte ens en liten lätt stukning. Det är ju bara huvudet och tankarna som spelar mig ett spratt just nu.. Läkaren var jättebra och vi hade ett långt samtal, han tog lite prover och lät mig förstå att om jag inte tar en timeout nu så kommer det bli så mycket värre nästa gång. Det lät ju logiskt och riktigt. Så jag lämnade in min sjukskrivning, men tänk om jag är sjukskriven i onödan..
Första dagen på sjukskrivningen vaknade jag upp med värsta förkylning, halsont och värk i hela kroppen. Skönt, då behövde jag inte fundera mer på saken. Nu var jag ju sjuk på riktigt…

Tänk på detta alla min vänner som också är bra på att bita ihop:
”Att bita ihop är inte att vara stark, det är att smita ifrån sina känslor.
Det kan vara nödvändigt för stunden, men våga släpp taget ibland!!!”

Kram från Cia

Annonser

6 thoughts on “Bit ihop eller bryt ihop..

  1. Återigen lyckas du att uttrycka dig SÅ bra! 👍💛
    ”Det är en styrka att våga visa sig svag” sa en vän en gång, och det är SÅ sant💛
    Var nu rädd om dig och din familj, så ska du se att yrsel, minnet och glädjen kommer tillbaks, men låt det ta den tid det behöver💛💛💛 Kram fina och kloka vän😘😘😘😘

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s