Tjejvättern, del 1

image

I fredags hämtade Nanna upp oss och efter lite meck var cyklarna stabilt uppsatta på taket och på dragkroken. En eloge till Nanna som är en sådan fixare och stark som Pippi Långstrump. Nöjda, nervösa och taggade styrde vi bilen till Motala.

image

Vi hämtade kuvertet med våra nummerlappar och hjälmchip. Sedan tog vi en lunch i solen och njöt av nationaldagen.

image

Vi handlade med oss lite kvällsmat, frukost och cykelsnacks innan vi begav oss till vår campingstuga. Den låg i ett litet samhälle som heter Borensberg. Jennie mötte upp oss på campingen. Hon var redan på plats med sin familj. Hennes man skall cykla halvvättern och nästa helg cyklar båda hela vätternrundan. Galna människor :-).

Vår stuga var enkel och spratansk men helt ok att övernatta i. Lagom tills vi hade dukat ut kvällsmaten så drog ett åskväder in. Så det blev att äta kvällsmat inne. Sedan gick strömmen och vi fick mysa i dunkel, som tur var kom den tillbaka ganska snart. Alla var trötta och lite nervösa inför morgondagen och vi gick och la oss klockan tio. Helt i onödan efter som 3 av 4 inte sov särskilt mycket denna natt.

image

Klockan sju hade vi ätit frukost, lastat bilen och städat ur stugan. Taggade backade vi ut bilen och KRASCH… rakt in i en lyktstolpe. Lätt panik utbröt eftersom två helt nya cyklar som skulle användas i loppet om 1 1/2 timme.satt på dragkroken. Cyklarna såg ok ut så vi begav oss in till Motala. Men när vi lastade av dem så var hjulen skeva och gick inte att cykla på… Jennies man Kent kom som en räddare i nöden med deras dotters cykel till Pia. Jennie fick lämnat in sin racercykel till en reparatör på plats och hjulet blev justerat. Så allt ordnade sig till sist och alla kunde starta i tid.

image

Det positiva med det hela var att detta upptog våra tankar och när vi väl var på plats precis en kvart innan start (vilken man skulle) så hann vi knappt bli nervösa. Och jag lovar att om ett tag så kan vi ALLA skratta åt det som hände. Lite extra spänning och krydda till vår klassiker!!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s