Ett bra avslut på en jobbig period..

image

När Oskar opererades i oktober blev situationen kaotisk. Ett stort kärl brast innan hjärt-lungmaskinen hunnit kopplas in. Följande timmar gjorde hjärtkirurgerna och narkos ett intensivt arbete för att rädda hans liv. Dagarna som följde var intensivvården på topp. Många saker tillstötte men efter några veckor var det dax för avdelningen och strax därefter hemgång. Som en ”rest” efter operationen och de tuffa dagarna när Oskar var djupt sövd blev en högerfot som inte ville lyda. Senorna till tårna blev tightare och tightare, smärtan tilltog trots nedsatt känsel. Ortopederna kom fram till att det med största sannolikhet rörde sig om en lindringare kompartmentskada som behövde opereras. De skulle vara ett enklare ingrepp på ungefär 1 timme, följt av 5 veckor med gips. Men pga hjärtproblemet skulle operationen ske i Lund och efteråt fick Oskar plats på avd. 67 (”vår” hjärtavd.) 🙂 .

Oskar var lite orolig, mest för att det skulle göra ont efteråt. Jag var inte alls nervös. Iallafall inte till en början men när dagen för operation närmade sig så kom obehagskänslan smygande. Under 2013 var det så mycket som gick fel, tänk om det skulle fortsätta så…

Sövningen gick bra och nu började väntan. När en timme gått så var jag inte så tuff längre. Tankarna på förra operationen virvlade runt i huvudet. Men så efter 70 minuter så knackade det lätt på dörren och ortopeden kom in med en nöjd min. ”Nu är operationen klar och allt har gått bra!” , glädjen bubblade upp i mig. Efter honom kom narkosläkaren och sa samma sak och efter 1 1/2 timme fick jag träffa Oskar igen på UVA. På UVA gick allt som en dans och framåt kvällen fick vi komma till avdelningen. Att det kan vara så enkelt med en operation, ingen smärta, inget illamående men en enorm trötthet..

image

På fina, trygga avdelning 67 träffade vi några av de personer som fanns vid vår sida  under de värsta timmarna i våra liv. Det var så härligt att träffa dem igen!!

Vi träffade även på två små underbara flickor som precis som Oskar kämpade för sina liv i Oktober. Nu lågt den ena flickan inne efter en hjärtoperation, hennes hjärtfel är nu korrigerat och hjärtat fungerar som de skall. Hon skall få åka hem idag. Jag är så glad för deras skull och det var så kul att se dem igen! Den andra lilla flickan kom glatt gående i korridoren utan en enda apparat kopplad till sig men med ett nytt hjärta i kroppen..

Trots att det kändes som att vrida tillbaka tiden ett halv år när jag träffar precis samma personer nu som då, så är det fantastiskt att se hur bra barnen mår nu. Tänk vilken fantastisk sjukvård! Det är med sorg jag läser att facket har anmält avdelningen för stora brister när det gäller personalens arbetsmiljö. Sorgligt att Region Skåne behandlar den viktiga personalen på detta sätt..

image

Nu är vi hemma igen, trötta och lättade. Det känns som att vi fått ett bra avslut på en jobbig tid. ❤

 

Annonser

4 thoughts on “Ett bra avslut på en jobbig period..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s