Årets julklapp

image

Årets julklapp 2013 är en råsaftscentrifug.. En jättebra present tycker jag. Tänk att göra en nyttig och god juice till frukost varje morgon. Mums! Bara den är lätt att använda och diska, annars lär den, liksom bakmaskin, fritös och wokpanna, hamna längst inne i var mans skåp..

Jag vet vad jag tycker borde vara årets julklapp varje år, något som inte hamnar längst in i ett skåp. Skänka en gåva till någon välgörenhetsfond!
Det finns så många barn runt om i världen som inte bryr sig om ifall det är jul eller någon annan högtid. För dem handlar livet om att få mat för dagen och överleva.
Även i vår närmiljö far barn illa. De flesta barn och ungdomar i vårt samhälle önskar sig märkeskläder och dyra tekniska prylar, för dem är julmys och julklappar en självklarhet. De kommer tillbaka till skolan efter lovet i sin nya tröja och den nya mobilen eller berättar om det nya tv-spelet.
Men så är det inte för alla. En liten kille kanske bara är lättad att skolan börjar igen, att få slippa ifrån skrik, bråk och misär några timmar. Varje lov och högtid är för honom en plåga.
En liten flicka vill kanske inte komma tillbaka till skolan efter lovet, eftersom hon inte har någon ny märkeströja eller en mobil att visa upp. Hennes mamma har inte råd.

Jag menar inte att någon skall ha dåligt samvete över att deras barn får en fin jul med fina presenter. Jag vill bara uppmärksamma alla på att det vi ser som en självklarhet, är för andra bara en dröm..
Jag hittade ett bra event på facebook. Eloh&Wijks reklambyrå har tillsammans med Lions en julklappsinsamling. Mellan den 2-16 december får vem som helst lämna in ett nyinköpt, oinslaget paket till ett barn/ungdom mellan 0-18 år. Socialtjänsten lämnar sedan ut julklapparna till de bäst behövande.
Tänk, när en liten kille med stolt röst berättar för sina kompisar att han minsann också fick ”flygplan”-dvd´n i julklapp eller en lite större tjej som rak i ryggen går till skolan i den nya t-shirten av just det ”rätta” märket, precis en sådan som de andra tjejerna har..

Ha det gott i julklappshandeln!! Trevlig lucia..

Annonser

2 thoughts on “Årets julklapp

  1. Verkligen tänkvärt!
    På Veinge Nya Blomsterhandel har de oxå insamling till socialen i Laholm. Jag känner mig väldigt nöjd med att ha lämnat 24 julklappar där häromdagen till barn mellan 1-12 år. Och jag kan lova att jag var inte den enda som varit där – högen under granen var dignande och innehöll flera hundra klappar vilket värmer mitt hjärta 🙂
    Ha en fortsatt mysig lucia!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s