Tankar om julen..

image

Hela huset luktar gott av pepparkaksdoft eftersom vi tjuvstartat lite med pepparkaksbaket.. Nu sitter jag här med en koppkaffe och en lite för tjock pepparkaksgris och funderar på julen. Eller den ständiga jakten på den perfekta julen..

Hur får man den rätta julkänslan? Jag har provat alla varianter. Ibland har vi börjat med julen tidigt, ibland sent (med rädsla för att julen skall bli uttjatad), ibland har vi pyntat i överflöd, ibland har vi bara tagit fram det vi gillar mest. Och nästan alltid så sitter vi där på julaftonsmorgon och inser att julafton är en dag som alla andra… Visst, vi har det mysigt med doft av julgran, en massa tända ljus och en extra god frukost. Men barndomens magiska julstämning infinner sig sällan. Barnen har kvar magin, men förra året sa Oskar ”Konstigt, det känns inte som julafton idag..” Välkommen till vuxenvärlden käre son!

Julstämning infinner sig ofta korta stunder när man minsta anar det. Det kan vara en doft, en sång, en smak eller något annat oväntat som gör att man för ett ögonblick är tillbaka i barndomens magiska värld. Den känslan går inte att jaga ikapp utan det gäller att fånga den när den dyker upp.

Missförstår mig inte. Jag älskar julen och längtar efter den. Jag tror att vi behöver något att se framemot i denna mörka, kalla årstid. Skulle aldrig vilja vara utan den. I år myser vi med en massa levande ljus, varm choklad och drar ner på alla krav. Slut på jagandet efter den perfekta julen!!

image

Annonser

2 thoughts on “Tankar om julen..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s