Milano, del 3

image

Syftet med Milanoresan var att gå på en Serie A-match. Det blev en match mellan Milan -Lazio på San Siro, eller Stadio Giuseppe Meazza som arenan egentligen heter.

Vi hade noga kollat upp hur vi skulle ta oss dit och begav oss iväg tidigt. Tunnelbanans röda linje.. Nemas problemas.. Det var bara att följa strömmen! Från hållplatsen var det ungefär 1,5 km att gå. Vi följde en mur täckt med grafittimålningar. Och minsann, fanns det en målning av Zlatan. Tyvärr blev det fotot allt för suddigt.
image

Så var vi framme vid arenan. Herregud så stor den var!! Hela 80000 personer går in. Så många var det långt ifrån när vi var där.
image

Vi satt ganska långt upp men såg jättebra. Dock inga repriser.. Anton jublade när laguppställningen lästes upp. Många av storspelarna skulle spela. Jag kände igen tre namn.. Kaka’, Balotelli och Klose. Anton pekade ut dem och med hjälp av färgen på deras skor så kunde jag hålla koll på dem.

image

Det ösregnade hela matchen. Vi satt under tak men de stackars spelarna fick glatta runt på planen. Stackare och stackare förresten, med deras lön hade jag också kunnat halka runt i regnet i 90 minuter.
Kaka’, han med de blå skorna, fick till ett riktigt snyggt mål, men så mycket mer spännande hände inte. När slutsignalen ljöd stod det 1-1, inte ett helt rättvist resultat kanske. Milan var faktiskt det bättre laget.. Tiden gick fort och det var en upplevelse att ha varit där och känna stämningen när Milansupportrarna klämde i med sina kampsånger.

image

Dagen efter matchen tog vi åter tunnelbanan till San Siro. Vi gick en guidad visning runt arenan och fick se bl.a. Milans och Inters omklädningsrum, VIP-rummen och tv-hörnan.
Båda omklädningsrummen var lika stora men såg helt olika ut..

Milans omklädningsrum:
image

Inters omklädningsrum:
image

Sedan tog vi en tur på museet och tittade på championsleague-bucklor, tröjor av kända spelare och lite annat smått och gott. Anton var väldigt nöjd och även jag tyckte det var roligt.

image

Så var det dax att säga hejdå till denna fantastiska stad, den underbara glassen, espresson, pastan, alla vesporna och de välklädda italienarna. Arrivederci.. På återseende!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s