Milano, del 2

image

Under våra dagar i Milano har vi gått hur mycket som helst. När Anton går så är det i riktigt snabbt tempo. Jag har småsprungit 2 meter bakom. För mig har det nästan varit en träningsresa ;-).

image

När vi skulle gå uppför alla trapporna i katedralen Duomo så såg Anton det som ett ypperligt tillfälle för träning, tjoff så var han försvunnen. Jag hade inte en chans att hinna med. Väl uppe så skakade benen och jag fick sätta mig och hämta andan. Men det var väl värt mödan för oj, vilket imponerande bygge!! Fantastiska spiror, statyer och utsmyckningar i mängder. Långt bort i horisonten kunde vi se konturerna av Alperna.
image
Katedralen tog över 400 år att bygga och det kan man förstå. Vart man än tittar så är det vackra utsmyckade fönster eller statyer. Absolut värt ett besök!

När vi kom ner till torget igen tog vi en fika på ett anrikt café. För 300kr fick vi en ljuvlig nypressad apelsinjuice, en utsökt espresso (typ 2 msk), den bästa varma chokladen som Anton druckit, en fruktsallad och en kaka. Man får vad man betalar för.. Men såå gott!

image

När vi ändå var på gång så gick vi in på Galleria Vittorio Emanuelle II. Galleriornas Rolls Roys!! Så vackert, men butikerna föll utanför vår budget..
I mitten av gallerian så finns det i golvet en utsmyckning av en tjur. Sätter man hälen på dennes testiklar och snurrar ett varv så sägs det bringa tur.
Den chansen kan man ju inte missa!!
image

Hörs snart igen!!

Annonser

One thought on “Milano, del 2

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s